Sommaren närmar sig med stormsteg och på KFUM Central är förberedelserna i full gång. För tionde året i rad ska ett träningsläger i världsklass anordnas. Destination Oskarshamn.

  Det är mycket som ska falla på plats men detta är ett av mina absolut roligaste uppdrag som Sportchef, säger Victor Sundquist.

Sommarlägret är ett träningsläger där deltagarna i huvudsak tränar med sitt lag men har gemensamma aktiviteter med de andra deltagarna. Tuffa fyspass varvas med basketteknik.

         Nytt för i år är att vi kommer lägga lite mer tid på individuell träning, så att varje spelare har möjlighet att förbättra och utveckla sina specifika styrkor. Det kommer fortfarande vara fokus på laget och klubben, men också lite mer på individen.

Sommarlägret är en bra rivstart på säsongen men är också ett väldigt bra sätt att lära känna fler inom Central.

         Det är väldigt stärkande för klubbgemenskapen att umgås såhär i olika åldrar, där alla har en gemensam passion att utgå ifrån. Gemenskapen är något jag värdesätter mycket som sportchef men tror egentligen att alla gör det. Alla föreningsaktiviteter som anordnas blir roligare när man känner varandra.

Utöver tuffa träningspass arrangeras flertalet olika sociala aktiviteter. Varje kväll är det något speciellt som händer. Allt ifrån 4-4 turnering till talangjakter och tipspromenad. Mellan träningarna är det häng i caféet, chill på rummet eller i filmhörnan.

         Att hålla sig sysselsatt är det minsta problemet. Svårast brukar vara att få kidsen att somna. Det pratas och skrattas på rummen, men det är egentligen bara härligt att höra, avslutar Victor.

”Morgonfysen är det man längtar efter under hela sommaren.”, Olivia Jurke, F05 City.

 

“Det bästa sättet att starta sin basket säsong”, Felix Fägnell, HU19.

”Man är inte en spelare i sitt lag utan man är en spelare i Central och då känns det naturligt att lära känna alla under lägret. Svårt att komma på ett bättre sätt att bli kompis med alla i klubben på en gång. Dessutom får man chansen att göra det man älskar under en vecka, dvs träna basket!”, Basti Steele Coach  

Kolla in all information och anmälan här: SOMMARLÄGRET 2018