Vi lanserar i dagarna ett nytt sätt att jobba med våra spelare. Vi har tagit fram ett koncept som kommer skapa de bästa ekologiska basketspelarna i sverige. Vår ungdomsverksamhet kommer blomma ut ordentligt inom de närmsta åren.

Konceptet går ut på att spelarna äter, tänker och jobbar ekologiskt. Vår promenadförening som bildades för tre år sedan kommer styra hela ungdomsverksamhetens träningsupplägg. Bl.a nämns att vi inte kommer varken åka kommunalt eller bil till matcherna. Cykel (om den är byggd ekologiskt) alternativt promenera medelst jogg (beroende på hur mycket tid vi har på oss) gäller för transport till och från träning/match.

”Vi tror vi kommer kunna locka till oss alla äventyrssamma och framtidsmedvetna ungdomar där ute.” säger sportchef Victor Sundquist.

Vad gäller maten så är vårt samarbete med koloniområdet Svampen i centrum. Svampens koloniförening bildades 1993 ute i lill jansskogen och har sedan dess växt till en maktfaktor inom ekologiskt sätt levende. De kommer leverera mat till samtliga våra medlemmar under de kommande 5 åren.

”Ekologiskt odlat protein är det senaste, våra medlemmar har odlat fram hela måltider i en och samma växt. Detta sparar inte bara tid utan ger också spelarna en möjlighet att träna mer” säger Klas af Dufvenkrona, som är grundaren av Svampen.

Föreningen är bombsäkra på att resultaten kommer komma direkt. Så akta er där ute i hallarna. Go bananas!