Så ”hooked” på basket att hon är inne på sin 20e säsong. Och fler lär det bli för damlagets superforward Linda Durmén Blunt. Med förebilder som Lebron James och Maya Moore spås hon en lång lysande karriär inom klubben. När hon inte sliter på plan är hon aktiv i Centrals styrelse där hon tillsammans med teamet skapar förutsättningar för att klubben ska fortsätta utvecklas och växa. Vi säger ”Go Linda”!

Namn: Linda Durmén Blunt
Gör i klubben: Spelar i damlaget, sitter med i styrelsen och coachar P04 Gul.
Lag: Damlaget
Position: Forward
Favoritmaträtt: En lyxig frukost
Drömresa: Nya Zealand
Bästa basketspelaren just nu: Herrspelare Lebron James och damspelare Maya Moore

1. Du har spelat i Central i 5 år. Vad är det bästa med Central?
Synen som klubben har på människor och det engagemang som finns för att vilja hjälpa till att utveckla dem genom basket.

2. Du sitter i styrelsen för Central basket, vad gör ni där egentligen?
Vi gör vårt bästa för att bibehålla och skapa förutsättningar för att Central ska fortsätta vara en grym basketklubb.

3. Vad är det bästa med ett lag?Lagkamraterna som man får dela alla erfarenheter med vare sig det är en härlig vinst eller en svidande förlust.

4. Vad är det bästa med basket?Kompisarna! Jag har lärt känna så himla många bra människor genom basketen och vårt lag nu är inget undantag.

5. Hur blev du intresserad av basket?
Båda mina föräldrar spelade basket och det verkade vara en rolig sport. Det gick fort och man fick vara med i allt på planen både försvar och anfall. Det visade sig vara så kul att jag nu är på väg att börja min 20:e säsong som basketspelare.