Vad hon gör i klubben var visst helt fel fråga, för frågan är snarare, vad gör hon inte?  Bland ansvarsområdena står alltifrån ungdomskonsulent till Bananakidsansvarig, hallansvarig och ansvarig för idrottslyftet. Och inte slutar det där. Uppgifterna är betydligt fler än så. Vi tar ett snack med glädjespridaren, klippan och klubbens minion Emma Axelsson och konstaterar snabbt att det är tur att just hon finns i vår klubb.

Namn: Emma Axelsson
Gör i klubben: Ungdomskonsulent, alltså mycket på ungdomssidan… Coachar lag, Bananakidsansvarig, ansvarig för idrottslyftet, EB, hallansvarig med mera.
Lag: Damerutveckling
Position: Etta/tvåa.
Styrka: Är högerhänt men älskar att använda vänsterhanden!!
Älskar: Att göra någon annan glad!
Favoritmaträtt: Potatis.
Drömresa: Vill se flygande lyktor  i Thailand och på Maldiverna finns det någon slags växtplankton som lyser upp vattnet i mörkret. Det vill jag se!

Du har spelat i Central i 10 år. Vad är det bästa med Central?
Att man alltid känner sig välkommen och att det finns så många olika möjligheter att delta i klubbens verksamhet. Vi har höga ambitioner och strävar alltid efter att utvecklas och växa. Sen är det så mycket glädje och kärlek. Alla hänger med alla och vi tar hand om varandra!!

Vad är det bästa med ett lag?
Att man har en samhörighet och att man får vara delaktig i nåt. Att man hjälps åt och åstadkommer något tillsammans.

Svårast med att vara coach?
Att få alla i gruppen tycka att det är lika kul hela tiden och att hitta en nivå där alla blir utmanade. Jag har många småkids och då kan det vara svårt att lära ut var det faktiskt innebär att vara en del av ett lag och hur viktigt det är hur man beter sig mot varandra. Som coach måste jag också alltid tänka på att jag är en förebild. Kidsen tar efter allt du gör och säger.

Vad är ledarskap för dig?
När man med sin kunskap och engagemang kan inspirera och utveckla en människa eller grupp som både spelare och person. På det sättet är basket så himla kul. Det går alltid att utvecklas, man är liksom aldrig klar. Det händer något hela tiden och varenda detalj spelar roll!

Om du fick vara en annan superstjärna för en dag, vem skulle det vara då?
Ingen superstjärna direkt men jag är en sucker för animerade barnfilmer. Jag skulle vilja vara en minion, Trassel, Kungfu Panda, Officer Clawhauser, Olaf eller min idol Sid!