Till hösten börjar hon. Elin Gustavsson, ny kansliansvarig, på KFUM Central basket. Tillsammans med Victor Sundquist ska hon fortsätta att utveckla Central Basket till en klubb i världsklass. Och hon kan ha fått sitt drömjobb. 

–          Jag har alltid vetat att jag vill arbeta med idrott på något sätt, men visste inte riktigt vad det skulle kunna vara för roll. Jag kan ha fått mitt drömjobb, säger Elin och skrattar när vi slår oss ner i sofforna på Café Rose.

Elin började spela basket redan som 8 åring i Ängelholm, där hon också är född och uppvuxen. Fritiden präglades av basket långt upp i tonåren, på hög nivå, tills hon till slut fick trappa ner på grund av skador.

–         Det var väldigt tråkigt. Basket var en så stor del av mitt liv. Att nu ha hittat ett sätt att komma tillbaka är fantastiskt.

Efter studenten hemma i Skåne bar det av till San Francisco i USA som Au Pair. Det var då hon introducerades för utbildningen Sports Management för första gången.

–         Jag hade aldrig hört talas om utbildningen tidigare men tyckte det lät så himla roligt. När jag kom hem till Sverige igen började jag kolla runt om det fanns nåt likande, och det fanns det , men jag tvekade ett tag eftersom jag var lite orolig att jag kanske inte skulle kunna få något jobb. Idrott är så mycket större och mer professionaliserat i USA. Här visste jag inte riktigt vad det skulle innebära.

Efter en tids grubblande bestämde hon sig ändå för att söka. Hon kom in på Sport Managementutbildningen på GIH i Stockholm och efter tre år tar hon nu examen till sommaren.

–         Det har varit väldigt roliga år. Utbildningen visade sig dessutom vara så pass bred att jag egentligen inte behövde oroa mig. Idrottsdelen är som ett tillägg till en traditionell företagsekonomisk utbildning och gjorde egentligen bara utbildningen roligare.

Huvudområdet inom Sports management är företagsekonomi. I tillägg studeras idrottsjuridik, ledarskap och idrottsvetenskap. I det idrottsvetenskapliga området ingår ämnena organisation och samhälle, idrott och medier, etik och socialt ansvar, idrott och event. Kompetenser som Victor värderade högt vid anställningen.

–          Elin är precis vad vi behöver. Hon kommer att tillföra både kompetens och energi som gör att  vi kan förbättra vår administration och professionalisera vår verksamhet ytterligare. Det ställs väldigt hårda krav på ideella föreningar nu för tiden, kanske särskilt inom idrotten. Att få in en person med Elins kunskaper, ENERGI OCH DRIV känns därför klockrent, säger Victor Sundquist, Sportchef Central Basket.  

På frågan varför Elin valde att tacka ja till jobbet svarar hon snabbt och bestämt.

–         Det var värderingarna. Det känns viktigt att kunna stå upp för verksamheten man ska företräda. Att nu dessutom få arbeta med den idrott som står mig närmast känns jättekul. Jag har också hört att Central är en väldigt social förening vilket jag gillar. Medlemmarna blir ju som mina kollegor. Jag hoppas att många kommer förbi och säger hej.

 

Namn: Elin Gustavsson, ny kansliansvarig med fokus på ekonomi och administration.
Ålder: 25 år i september
Familj: Mamma, Pappa, bror
På fritiden: Träna, laga mat, umgås med familj och vänner.

Börjar på kansliet: 1 september