Säsongen 17/18 står för dörren och KFUM Central Basket är helt förberedda att fortsätta förra säsongens framgångar. När du läser detta har vi precis avslutat sommarlägret i Oskarshamn med rekordantal deltagare. Vi ökar fortfarande i antal spelare och lag, vi får fler och bättre utbildade ledare och ungdomar och vi klarar att blanda elit och bredd allt bättre. Det är ett fantastiskt arbete som läggs ner av många passionerade och engagerade Centralare. Banana Huj till alla er!

MEN, det finns fortfarande ett mörkt moln på vår himmel och det stavas hallbrist. Trots ökat antal spelare och lag har vi svårt att få fler träningstider från Stockholms idrottsförvaltning. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många ställen att spela på i vår del av Stockholm. Detta är väl känt i våra kretsar men måste upprepas och spridas till beslutsfattare för att det ska bli någon ändring. Redan 2013 skrev jag en ledare i Centralmagasinet #2 om detta inför valåret 2014 och tyvärr är frågan lika aktuell idag.

Under Almedalsveckan pratades det mycket om ”Social Hållbarhet”. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan man läsa att jämställdhet och lika värde, delaktighet och god hälsa utan orättfärdiga skillnader är grundstenar i definitionen av ett socialt hållbart samhälle. Inom KFUM Central jobbar vi ideellt med just detta. I vårt fall använder vi oss av det vi kan bäst och älskar mest som utgångspunkt, BASKET. Det har skrivits spaltmil om basketens förmåga att integrera och engagera under jämlika former. Vi måste alla hjälpas åt att fortsätta att högljutt sprida denna information.

OM (eller vågar jag skriva NÄR?) Stockholm Stad ger KFUM Central möjligheten att bygga Hagaparkshallen kommer vi att kunna ta ett ännu större ansvar för ett socialt hållbart samhälle med hög tolerans där människors lika värde står i centrum. Och vi gör det genom bland annat Basket. Med en byggd Hagaparkshall kan vi bjuda in ungdomar från alla delar av Stockholm till en mötesplats där man är välkommen och accepterad för den man är. En inbjudan att t ex delta i spontant 3 – 3 spel på taket under varma halvåret eller öppna träningar, matcher och spel i inomhushallarna eller bara hänga i fiket eller träna med gymnaster eller utomhus i skatepark, utegym, eller paddla och segla med Ängsholmen i Brunnsviken. Allt detta är möjligt och ingår i KFUM Centrals erbjudande till Stockholm Stad.

Men vi behöver hjälp att nå fram! Höj din röst, prata med föräldrar, lärare och andra vuxna i din närhet om nödvändigheten i att Hagaparkshallen blir verklighet. Det är inte bara en nödvändighet för oss i Central, det är nödvändigt för hela Stockholm på vägen mot det socialt hållbara samhälle som vi alla strävar efter.

 

Jag önskar er alla en fantastisk säsong 17/18 med ett stort Banana Huj!

”the more you practice, the luckier you get”

 

/Svante