2016 går mot sitt slut. Det har varit ett år med många nya uppfyllda mål.

Vi har under året blivit fler än 800 medlemmar vilket jag tror börjar närma sig något slags rekord för vår förening.

Vi arbetar konsekvent med att implementera vår värdegrund i alla delar av föreningen. Målet är att alla är ska erbjudas att vara med och vi ska kunna erbjuda både elit och bredd, ett mål som är lätt att skriva men svårare att följa. Det krävs tålamod och förståelse för att vi ska bli ännu bättre på detta.

Ett mycket gott tecken är att vi för första gången under min tid som ordförande har två U19-lag som leder sina serier! Herrar i div 1 och Damer i div 2. Det är en fantastisk utveckling och något som pekar på att vi gör något rätt. Att vi blivit bättre på att hålla våra spelare kvar även i sena tonåren. Det är en absolut nödvändighet om vi ska fortsätta att utvecklas som förening att behålla äldre medlemmar som både spelare och ledare.

2017 önskar jag mig flera sena ”julklappar”.

  • Ett positivt svar från Stockholm Stad på vårt erbjudande att finansiera och uppföra ett idrottstält på Norra Reals skolgård. I skrivande stund har politiker i stadshuset förespråkat ännu en konstgräsplan men jag har inte gett upp hoppet att vi ska kunna övertyga våra styrande politiker att ett tält som kan användas året runt från 07-22 är en betydligt bättre lösning. Våra politiker måste förstå att prioritera antalet träningstimmar för att förbättra den kaotiska bristen på träningstider. Både för skolor och föreningslivet.
  • 2017 är också året då jag tror och hoppas att vi äntligen får vår efterlängtade markanvisning för Centralhallen Hagaparken. Vår förhandling med Stockholms stad går här åt rätt håll och jag är full av förväntan.
  • 2017 är året då jag hoppas att vi får ännu fler duktiga ledare, coacher och spelare till alla våra lag. Det är duktiga och engagerade ledare som gör all skillnad och 2017 kommer styrelsen och sportchef Victor att påbörja planeringen för nästa säsong redan i januari.

Ni har säkert många nyårsönskningar att tillägga. Tillsammans är vi starka!

Jag vill nu avsluta årets sista dag med att önska alla vinröda och gula en Gott Slut och ett fantastiskt 2017 och framförallt vill jag skicka en speciell hälsning till William i P01 som har återhämtat sig bra efter sin allvarliga hjärnblödning.

 

BANANA HUJ!

/Svante