The National Basketball Association (NBA) och Svenska Basketbollförbundet, SBBF, fortsätter sitt samarbete och partnerskap, och arrangerar för fjärde året Jr. NBA Sweden Basketball League, en basketliga för ungdomar födda 2005-2006 (årskurs 6-7). Jr. NBA League konceptet har växt enormt under de senaste åren och finns nu i ca: 20 europeiska länder.

Jr. NBA Sweden Basketball League kommer att spelas i Stockholm, Göteborg och Malmö, med en liga i Stockholm och en gemensam liga för Göteborg och Malmö. Respektive liga består av maximalt 30 lag. Varje lag kommer att representera ett av de 30 lag som spelar i den amerikanska proffsligan NBA och kommer att få linnen med sitt NBA-lag till sina matcher.

Precis som i NBA kommer lagen att bli indelade i två Conferences (East och West) och sex divisions (grupper). De 16 främsta lagen avancerar sedan till ett slutspel på sportlovet.

Grundserien och spelas i två omgångar, under höstlov och jullov. Under sportlovet spelas även slutspel samt finalspel i Brännkyrkahallen.

Under finalspelet får vi besök av personal från NBA, samt en NBA-legend. Utöver matcherna så erbjuds träning ledd av NBA spelare och coacher samt roliga tävlingar för samtliga spelare som deltagit under säsongen.

Vilka får delta?

Spelare födda 2005 och 2006 (årskurs 6 och 7). Laget ska bestå av både tjejer och killar. Två tjejer respektive killar måste vara på planen hela tiden.

Vart spelas Jr. NBA?
Lagen delas in i sex grupper och arrangeras av sex olika föreningar på i olika spelhallar i Stockholmsområdet.

När spelas Jr. NBA League?

  • Första omgången av Jr. NBA spelas på höstlovet: 29 okt – 2 nov (2 av dessa dagar per grupp)
  • Omgång 2 spelas i Forellhallen (– Southeast Division) 25-26 februari
  • Slutspel (åttondel och kvartsfinal) den 27 februari i Brännkyrkahallen Finalspelet (semifinal och final) torsdagen den 28 februari i Brännkyrkahallen.

Anmäl intresse senast SÖNDAG 16 SEPTEMBER via formuläret nedan!

Jr NBA