Den första ”utvalda matchen” är inga mindre än våra talangfulla P04 Vinröd mot Alvik Basket. Matchen är 2 december kl 13:45 i Gärdeshallen. Välkomna!

Coach Mahdi svarar på några frågor inför matchen!

Hur är stämningen i laget?
Stämningen är fantastisk. Alla trivs med varandra och har roligt tillsammans. Vi har alla ett gemensamt mål, vilket är att bli bättre, och varje träning/match är möjlighet för oss att ta kliv framåt.

 

Er motståndare Alvik, mött dem tidigare? Ngn vi ska se upp för?
Vi möter dem ”back to back”, så vår tidigare match mötte vi faktiskt dem också. Alvik är ett strukturerat lag som spelar organiserad basket. Ett välcoachat lag som gillar att kontrollera tempot. De har duktiga guards med bra instinkter och med bra skott utifrån.

 

Ditt lag, någon som gått framåt mycket som vi ska se upp för?
Alla i laget har gått framåt. Alla vågar ta för sig och spelarnas utveckling speglar deras träningsnärvaro, vilket jag är mer än nöjd med. Stor utveckling på det individuella planet, fysiskt, tekniskt och taktiskt. Spelarna spelar mer som ett lag och förstår vikten av att göra varje beslut för lagets bästa.

 

3 nycklar till framgång i matchen?
  • Spela i vårt tempo
  • Hålla nere antalet turnovers
  • Kontrollera Alviks guards

 

Hur stor trupp har ni?
15 spelare

 

Hur mkt tränar spelarna?
Vi har 4 basketträningar (2 lag- och 2 individuella pass) + 2 organiserade fysträningar i veckan. Utöver detta har spelarna egna hemmaprogram (fys) som de gör. Utöver detta har vi 3-4 spelare som också kör två basketpass med U17.

 

Ditt motto som coach?
Teach life through basketball and basketball through life.

 

Vad är er filosofi som lag, spelmässigt?
I högsta grad utgå ifrån spelarutveckling och fokusera på aspekter som gör spelare hållbara i kvalitét och kvantitet. Vi försöker inte gömma svagheter hos spelare med någon avancerad taktik. Fokus på grunder, aggressivt försvar, och leta snabba poäng i anfall (fast breaks).

 

Er säsong hittills.. nöjda? Mål med säsongen?
So far, so good… Hittills tycker jag att spelarna visat väldigt god respons på mängden träning och vår coaching. De tränar och spelar med passion och ambition. Därav deras utveckling. Vi har inga resultatmål, utan vårt mål är en standard att på en daglig basis göra vårt bästa och vara väl preparerade.